čtvrtek 16. ledna 2020

Olívie Úžasná - rok 2019 a 2020

Dnes výjimečně nevychází povídka, ale takové zastavení nad minulým rokem. Čím dál častěji si totiž uvědomuji, že to, co prožíváme, není samozřejmé a že se sluší poděkovat za dary, které nám život přináší.

I když něco se povedlo více, a něco méně...

Za největší úspěch minulého roku Olívie Úžasné považuji asi to, že jsem zvládla psát tři roky každý čtvrtek povídku a 2. října 2019 odstartovala už čtvrtý rok Olívie Úžasné.

Za tu dobu je na webu přes 200 příspěvků – povídek, legrácek, rozhovorů… Zcela upřímně - nikdy by mě nenapadlo, že to zvládnu tak dlouho;)

Nejčtenější povídkou loňského roku se stala povídka: Budeme si tykat?

Nejvíce lajků od vás dostala povídka: A co princové? Existují?

A nejlepší skóre (počet přečtení versus lajky) má povídka: Proč jsem ta druhá?. Dostala lajk od 41 % čtenářů. Vezmu-li v úvahu, že mnozí z vás ani nemají FB, je to obrovský úspěch. Děkuji!

Nejméně jsem vás zaujala upoutávkami na povídky Svatební píseň pro rebelku a povídkou Ale já vám přece volala! Měly na blogu nejméně přečtení. Ale pokud jde o vaše hodnocení, nestojí si vůbec špatně. Možná je to příležitost povídky si dočíst;)

Jak víte, nejúspěšnější povídky vycházejí zatím každý rok v papírových knížkách. Letos vyšlo:

Právo na milence – 2019 a všechny zmíněné povídky v knížce mají své místo. Zajímavostí je, že se tak měla jmenovat už její loňská předchůdkyně, ale to nedopadlo. Proč? To si můžete přečíst v článku.

Kmotrem knížky se stal Luboš Beniak a kmotřičkou Eva Lustigová, dcera Arnošta Lustiga, jehož metodou s Danou učíme na kurzech psát.

Knížka doplnila dvojici svých papírem vonících sester:

A co když je to láska? - 2018

Už nikdy mě nelíbej! - 2017

Další velkou událostí roku 2019 pro mě bylo natáčení v České televizi. Poprvé jste tak měli možnost vidět mě nervózní na obrazovce v pořadu Sama Doma. Pokud to nevíte, pořad se natáčí živě, a co plácnete, zůstane navždy v archivu.;-) Každopádně se mi podařilo říci, že existuje Olívie Úžasná a její povídky, za což jsem moc ráda.;) Co jsem vypovědět nestihla, si můžete přečíst v článku.

Konečně jsem otevřela kurzy tvůrčího psaní v Roztokách u Prahy vč. dlouhodobého večerního. Byla to jízda a moc jsem si ji užila se skvělými talentovanými lidmi. Za týden bude víkendový kurz, tentokrát v místní knihovně. Moc se na něj těším! Fascinuje mě, kolik se toho dá za dva dny zvládnout a přiznávám, že jeden takový víkendový kurz může za to, že jsem oprášila svou vášeň z dětství a začala psát. Ještě mám nějaká volná místa, pokud se budete chtít přidat.;) Pro váhavé přidávám kód na slevu, který platí jen do této neděle: "sen15".

Co se chystá na rok 2020?


Skoro se bojím říci, že bych konečně ráda napsala ten román;), protože už to říkám dva roky a pořád se mi nedaří neměnit děj. Ale on jednou uzraje!;)

Každopádně bych vám v příštím roce ráda nabídla nový web Úžasno, i když ten nebude úplně pro každého. Stejně jako Olívie, jen z jiného důvodu. Chci na něm sdílet své zkušenosti s energiemi, prací s tibetskou mísou, Reiki a dalšími technikami. Proto bude mít svoji vlastní adresu a FB, abych to nemíchala s povídkami. Ne každý se o tato témata zajímá. Ale pokud do této minority patříte, budu ráda, když se přidáte.

A do třetice na léto chystám elektronickou podobu knížek Olívie Úžasné, abyste si povídky mohli vzít s sebou na dovolenou ve čtečce.

Co přijde dalšího? Uvidíme;)

Máte nějaký nápad ohledně Olívie Úžasné? Své téma na povídku? Napište mi na ouzasna(@)gmail.com.

Protože na závěr bych chtěla poděkovat ještě za jeden veliký dar – vás čtenáře. Bez vás by už žádná Olívie Úžasná dávno nebyla. Nikoho by přece nebavilo psát, kdyby jeho povídky nikdo nečetl, nesdílel, neokomentoval... A tak děkuji za každý lajk, smajlíka, povzbuzení! Hodně to pro mě znamená.

Těším se na vaše náměty a moc si přeji, ať se nám všem v roce 2020 plní další úžasné sny a přání.♥






https://www.kurzypsani.cz/p/kurzy-pro-dospele.html


Kam dál?

Žena v mé skříni
Všechno už je jinak...
Počkejte, maminko, já si to zapíšu!
Povídky s tématem vánoc
Dej sem ten mobil!
Logistická rodina
Co v Sama doma nebylo - rozhovor
Já vám to pohlídám
Právo na milence I
Bábovka
Vypadni!
...a už se nevracej!


2 komentáře :

  1. Přeji do nového roku spoustu skvělých povídek a nadšených čtenářů. Překvapilo mě, že povídky Svatební píseň pro rebelku a Ale já vám přece volala! měly méně přečtení, obě se mi hodně líbili. Jen jak nejsem zvyklá obecně na FB lajkovat, tak si málokdy uvědomím, že bych mohla. A ohodnotit tím, to co se mi líbí. Asi na tom budu muset zapracovat. Asi nejsem klasické "fejsbukové" dítko. Lenka Prokešová

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lenko, děkuji za vaši reakci. Moc mě potěšila.;) A pokud jde o FB, tak si z toho nic nedělejte. Mám to podobně - více jsem ho začala používat, až když jsem potřebovala dát světu vědět o Olívii Úžasné.:-)

      Vymazat

Děkuji vám za jakákoliv povzbuzení či výhrady. Obojí mne posouvá kupředu;)

Nová knížka Olívie Úžasné

NEJČTENĚJŠÍ POVÍDKY NA OUZASNA.CZ