středa 28. prosince 2016

Vozíček pro Tádu - výzva

Posíláte peníze na charitu? Ne? A proč? Sami máte málo? Nechcete být za hlupáka, co dává peníze organizacím, které většinu spotřebují na svůj provoz? Zdá se vám všechno anonymní a nevíte čemu věřit?

Mám pro vás řešení – Tadeáška;). Je to živý kluk z masa a kostí. Bydlí u nás v Roztokách a vloni chodil do první třídy s mým synem. Vlastně nechodil – Táda, jak mu děti říkají, je na vozíčku a do školy jezdí.

Aktuální Tádova diagnóza je DMO diparéza s kvadrupyramidovou symptomatologií a akcentací na pravostranných končetinách, centrální porucha zraku, hypermetropie oc. sin. a myopie oc. dx.

Potřebovali byste na to slovník? Já ano a jsem ráda.
Znamená to, že tyto nemoci ani neznám. Z osobního setkání ve škole vím, že Tadeášek nechodí, má problémy s koordinací rukou a špatně vidí. Ale nevzdává to, a bojuje – sami jsme byli svědky toho, jaké pokroky dělá po každé terapii. Táda říká, že by chtěl hrát hokej… Nevím, jestli se mu to splní. Přála bych mu to.

Letos je Tadeášek znovu v první třídě s jinými kamarády a novou paní učitelkou, ale my jsme na něj nezapomněli a rádi pomůžeme alespoň tím, že přispějeme na jeho elektrický vozík.

Věřím, že se tím Táda zase o krůček posune k větší samostatnosti. Náš syn Vítek poslal kamarádovi celé své kapesné za dva týdny. Co pošlete vy? Pomůže každá koruna i vaše sdílení. Děkuji!

http://www.darujspravne.cz/tadeasuv-sen-957

Žádné komentáře :

Okomentovat

Děkuji vám za jakákoliv povzbuzení či výhrady. Obojí mne posouvá kupředu;)

Nová knížka Olívie Úžasné

NEJČTENĚJŠÍ POVÍDKY NA OUZASNA.CZ