neděle 20. září 2015

Přistihli jsme tě! Zaplať! - povídka

Před chvilkou jsem ve schránce našel emailovou zprávu s podivným názvem. Snažím se to pochopit. V předmětu stojí jen: PŘISTIHLI JSME TĚ - ZAPLAŤ!

A při čem jako? I přes své pochybnosti jsem email otevírám…

Uvnitř je krátký text a fotka. Moje fotka! Dívám se na ni a říkám si, že to musí být fotomontáž – prostě mi přidělali hlavu na cizí tělo.


Jenže, když se zadívám pozornějš, vidím, že tělo je taky moje. A je nahý! Ne úplně – mám „jen“ stažený kalhoty ke kotníkům, ruku v klíně a držím v ní svůj ztopořený penis. Pozoruju sám sebe, jak sedím podivně zhroucený ve svém otáčecím křesle. Za mnou visí plakát s Terminátorem – už značně zašlá a potrhaná výzdoba pokoje. Mýho pokoje.

Kde tu fotku sebrali? Chvíli mi to šrotuje v bedně, ale nakonec mi dojde, že mě musela sejmout kamera mýho vlastního kompu. Podle všeho onanuju u nějakýho porna. Asi ne moc dobrýho, protože mám zavřený oči a vypadám, že trpim. Ale kdo ví? Ještě jsem sám sebe tohle dělat neviděl - nikdy jsem se nenatáčel, a když se na to teď koukám, přijde mi to docela úchylný.

Kontroluju, kdo je odesílatel. Watch bitch – ale to je přece ta aplikace, kterou jsem si nainstaloval minulý týden. Měla jediný úkol – vyhledávat na internetu nový videa. Znovu přepínám mozek na myšlení. Při instalaci jsem musel odkliknout souhlas s podmínkama. Evidentně tam zašili i přístup k ovládání kamery…. Shit!

Notně znepokojený čtu krátký text emailu v angličtině: Přistihli jsme tě! Zaplať 500 dolarů na tento účet a tvou fotku smažeme. Pokud nezaplatíš, pak ji publikujeme na našem veřejném serveru...

Přestávám číst. Hlavou mi prolévávají možnosti. Je to naprosto neznámý americký server. Kdo by se na něj díval a ještě mě mezi ostatníma přistiženýma chudákama poznal? Nějakýho Tondu z Horní Dolní někde daleko v Evropě…

Dívám se znovu na fotku – pro většinu lidí, to musí být naprosto nezajímavý záběr. I když, pokud jde o velikost, rozhodně se nemám za co stydět... A 500 dolarů je setsakra hodně!

Když to celý zhodnotim, myslim, že to risknu. Celý je to blbost! Email mažu. Delete! Jedno kliknutí a je po starostech!

A v tom se to stane. Jak ten e-mail ve vteřině mizí v nenávratnu, jako bych zahlídnul poslední větu, kterou jsem před tím nedočet: …A odkaz na vytvořenou fotogalerii zašleme na všechny kontakty, uložené ve vašem počítači… KLIK!





Kam dál?

Nikdy nejez cizí piknik
Chci se hádat!
Opravdový princ musí zabít draka
Lojzova obědová záhada
Vážně jsem se chtěla jen dívat - povídka
Cizí náušnice
Má nevěrná Věra
Smím prosit, má vnitřní ženo?

Žádné komentáře :

Okomentovat

Děkuji vám za jakákoliv povzbuzení či výhrady. Obojí mne posouvá kupředu;)

Nová knížka Olívie Úžasné

NEJČTENĚJŠÍ POVÍDKY NA OUZASNA.CZ