čtvrtek 10. listopadu 2016

Jsem přece tlustá...- povídka

Potkal jsem ji na víkendovém trackingu s partou. Na první pohled mne zaujala snad jen tím, že je malá, tlustá a nosí drdol, který ji určitě dělá starší.

Přesto, anebo právě proto, jsem si k ní sedl při obědě na louce. Zapomněl jsem si sváču a vsadil na to, že tlouštík jako ona, bude mít zásoby. Měla. Dokonce se rozdělila. Jídlo bylo fakt výborný, tak jsem jí ho pochválil. Mávla rukou a řekla jen: „Ráda vařím…, asi proto jsem tak tlustá.“
Povídali jsme si celý zbytek cesty. Jmenovala se Bláža. Byla vtipná, hodně četla a měla přehled, že jsem koukal jako vejr. Ušli jsme minimálně pětadvacet kiláků a ona se mnou celou dobu držela krok. Zase jsem byl paf.

Večer diskotéka. Bláža přišla. Hodně jsme pili, bavili se a tančili. Šlo jí to moc hezky. Nevydržel jsem to a znovu ji pochválil. Řekla jen: "Není to ono... Jsem přece tlustá."

Druhý den jsme pokračovali v cestě. Vyprávěla mi o své práci v knihovně, v útulku, v domově dětí a já se ten den zamiloval. Neuměl jsem to logicky vysvětlit sobě, ani jí. Byla prostě JINÁ. Cítil jsem se v její společnosti tak dobře, jako nikdy před tím.

U oběda jsem si k ní sedl, i když jsem jídlo měl. Nabídl jsem jí svůj vlašák s rohlíkem. Řekla, že tohle jíst nemůže: „Jsem přece tlustá...“

Odvedl jsem řeč jinam a zeptal se jí, proč má pořád ten drdol a nerozpustí si vlasy. Zahlédl jsem ráno z jídelny, jak si je češe před chatkou. Měla je do pasu. Vypadaly jako závoj.

Usmála se a řekla, že je nosí vždycky svázané: "Jsem přece tlustá. Takhle je to praktičtější. Bylo by mi horko - tlustí lidé se dost potí i tak..."

Prosil jsem ji, ať udělá výjimku. Nakonec jsem ji ukecal. Sundala gumičku a zatřásla hlavou. Pohladil jsem tu řeku na jejích zádech a pokusil se ji políbit. V poslední chvíli ucukla. Zašeptal jsem, že nechci spěchat, ale moc stojím o to, ji znovu vidět.

Odvětila jen: "Ale to nejde. Děláš si ze mne legraci? Jsem přece tlustá."

xxxxx
Mnohé ženy nechtějí slyšet, že jsou krásné a hledají na sobě jen chyby. Pořád dokola. Nevšimnou si pak, co jim život dává a přináší. Jsou nešťastné, nevěří si. A mnohdy se stačí jen se lépe dívat a poslouchat... Máte takové kolem sebe? Napíšete nám o nich?




Kniha Olívie Úžasná: Už nikdy mě nelíbej!

Žádné komentáře :

Okomentovat

Děkuji vám za jakákoliv povzbuzení či výhrady. Obojí mne posouvá kupředu;)

Nová knížka Olívie Úžasné

NEJČTENĚJŠÍ POVÍDKY NA OUZASNA.CZ