čtvrtek 5. října 2017

Sedmnáct zastavení Olívie Úžasné aneb co jste možná o blogu nevěděli

Tento týden je to rok, co jsem spustila povídkový blog Olívie Úžasné. Myslím, že se sluší malá rekapitulace toho, co se za tu dobu událo;)

1) Na začátku všeho byla jedna velká nula. Nula návštěv, nula fanoušků. Dnes je jich krásných 1333. Děkuji! Přidáte se taky? Ať už vám nic neuteče;)

2) Díky vašemu sdílení a lajkování roste počet čtenářů a přečtených povídek. Jestli jsem se na začátku radovala, když si povídku přečetlo padesát lidí, dnes bych u stejného čísla určitě plakala, protože novým standardem je desetinásobek;). Díky patří všem čtenářům a nejpilnějším sdílitelům (Jitka, Mirka, Laskonka, Veronika, Míša, Lenka, Jára, Eva…)

3) Zvláštní dík patří těm, kteří nepoužívají FB, a přesto vědí, že čtvrtek je den D a přeposílají si povídky emailem;)

4) První povídka napsaná pro blog Olívie Úžasné byla: Toho pána já neznám. Dnes je na blogu více než 60 povídek (plus nějaké ty články a pár básniček).

5) Nejčtenější povídky blogu jsou Už nikdy mě nelíbej! a S velkýma musíte v květnu!, i když dlouho se na špici držela i povídka o hodinách jógy Nekompatibilní tělo.

6) Zkoušela jsem vybrat své nejoblíbenější povídky a první mne napadly Hotel u maminky***** a Tajemství odpadkových košů . Je opravdu těžké zvolit tu nej..., když vím i to, co je za nimi;)

7) Největší emoce a ohlas u vás vzbudily povídky Měl to být jen sex, Moje žena nosí tepláky a Už nikdy mě nelíbej! Miluju, když mi píšete, co se vám líbí a nelíbí! Ať už v komentářích nebo emailem. Díky!

8) Největším zklamáním byl pro mne „neúspěch“ povídek: Pepovy spoďáry a výbušná kadibudka a Hlavně zamkni. Těžko říci, jestli jsem je špatně napsala, netrefila se do tématu, zvolila špatný obrázek, anebo prostě „jen“ neupoutala vaši pozornost na FB;). Faktem je, že o počtu čtenářů často rozhoduje i sluníčko nebo déšť venku, ale na to se vymlouvat nebudu;)

9) Největším milým překvapením pro mne byl naopak úspěch povídky Jen jedno povlečení, kterou jsem psala hlavně kvůli Olívii, aby jí nebylo líto, že v povídkách moc často nevystupuje;)

10) Nejdéle jsem psala povídku: Jsem BEZOS a chci na to průkazku aneb ztracená s mapou (ležela mi v hlavě 2 roky a několikrát jsem ji od píky přepsala. Ano, mnohem lépe se píše o druhých;)))

11) Autentické foto je u povídky Venkovský striptýz, protože jsem v databance nemohla najít dostatečně sexy vanu na zahradě, tak jsme ji nakonec vyfotili. Zajímavé je, že v této vaně povídka skutečně vznikla. Díky za pomoc s focením Járovi a Veronice (ta podprsenka je její:-))!

12) Za rok vznikly 3 rozhovory o Olívii Úžasné. Zvláštní díky patří Jitce a Ženáms.r.o.

13) Nejdelší povídky, které jsem na Olívii zveřejnila, jsou: Vídeňský valčík pro Annu a Docela se nám líbíte.

14) Naopak nejkratší jsou povídky: Jsem přece tlustá… a Vetřelec chodí ve čtvrtek (nemají ani 1 celou stránku)

15) Než jsem spustila blog Olívie úžasné, zkusila jsem poslat pár povídek do soutěží (cca 3 během dvou let) Jednoznačně uspěla: Docela se nám líbíte (vyšla vytištěná ve sborníku). Moje žena nosí tepláky se nelíbila jedné porotkyni a dala jí jen 2 body z deseti, čímž povídku vyřadila ze soutěže, přestože u ostatních měla plný počet bodů. I to je život;)). Prokletí rudých kytic se dostalo do semifinále letní soutěže na iDnesu. Pak jsem pochopila, že raději píšu pro vás, než pro lidi, které posadili do nějaké poroty a dali jim na přečtení několika desítek (možná i stovek) povídek dva dny, a tak jsem 2. října 2016 spustila blog Olívie-Úžasná.cz, kde rozdáváte ceny jen a jen vy.

16) Nahrála jsem první čtenou povídku na Youtube.com a další budou, doufám, následovat. Je to pro mne nový svět a mám co zlepšovat.-)

17) Po dlouhých úvahách, že si vydám knížku sama, jsem se rozhodla pro nakladatele. Uvidíme, jestli to vyjde. Držte mi palce!.-)

Byl to báječný rok a díky vám za něj!

Vaše Olívie Úžasná


Kniha Olívie Úžasná: Už nikdy mě nelíbej!



Žádné komentáře :

Okomentovat

Děkuji vám za jakákoliv povzbuzení či výhrady. Obojí mne posouvá kupředu;)

Nová knížka Olívie Úžasné

NEJČTENĚJŠÍ POVÍDKY NA OUZASNA.CZ