Olívie Úžasná - rok 2019 a 2020

Dnes výjimečně nevychází povídka, ale takové zastavení nad minulým rokem. Čím dál častěji si totiž uvědomuji, že to, co prožíváme, není samozřejmé a že se sluší poděkovat za dary, které nám život přináší.

I když něco se povedlo více, a něco méně...

Za největší úspěch minulého roku Olívie Úžasné považuji asi to, že jsem zvládla psát tři roky každý čtvrtek povídku a 2. října 2019 odstartovala už čtvrtý rok Olívie Úžasné.

Za tu dobu je na webu přes 200 příspěvků – povídek, legrácek, rozhovorů… Zcela upřímně - nikdy by mě nenapadlo, že to zvládnu tak dlouho;)

Nejčtenější povídkou loňského roku se stala povídka: Budeme si tykat?

Nejvíce lajků od vás dostala povídka: A co princové? Existují?

A nejlepší skóre (počet přečtení versus lajky) má povídka: Proč jsem ta druhá?. Dostala lajk od 41 % čtenářů. Vezmu-li v úvahu, že mnozí z vás ani nemají FB, je to obrovský úspěch. Děkuji!

Nejméně jsem vás zaujala upoutávkami na povídky Svatební píseň pro rebelku a povídkou Ale já vám přece volala! Měly na blogu nejméně přečtení. Ale pokud jde o vaše hodnocení, nestojí si vůbec špatně. Možná je to příležitost povídky si dočíst;)

Jak víte, nejúspěšnější povídky vycházejí zatím každý rok v papírových knížkách. Letos vyšlo:

Právo na milence – 2019 a všechny zmíněné povídky v knížce mají své místo. Zajímavostí je, že se tak měla jmenovat už její loňská předchůdkyně, ale to nedopadlo. Proč? To si můžete přečíst v článku.

Kmotrem knížky se stal Luboš Beniak a kmotřičkou Eva Lustigová, dcera Arnošta Lustiga, jehož metodou s Danou učíme na kurzech psát.

Knížka doplnila dvojici svých papírem vonících sester:

A co když je to láska? - 2018

Už nikdy mě nelíbej! - 2017

Další velkou událostí roku 2019 pro mě bylo natáčení v České televizi. Poprvé jste tak měli možnost vidět mě nervózní na obrazovce v pořadu Sama Doma. Pokud to nevíte, pořad se natáčí živě, a co plácnete, zůstane navždy v archivu.;-) Každopádně se mi podařilo říci, že existuje Olívie Úžasná a její povídky, za což jsem moc ráda.;) Co jsem vypovědět nestihla, si můžete přečíst v článku.

Konečně jsem otevřela kurzy tvůrčího psaní v Roztokách u Prahy vč. dlouhodobého večerního. Byla to jízda a moc jsem si ji užila se skvělými talentovanými lidmi. Za týden bude víkendový kurz, tentokrát v místní knihovně. Moc se na něj těším! Fascinuje mě, kolik se toho dá za dva dny zvládnout a přiznávám, že jeden takový víkendový kurz může za to, že jsem oprášila svou vášeň z dětství a začala psát. Ještě mám nějaká volná místa, pokud se budete chtít přidat.;) Pro váhavé přidávám kód na slevu, který platí jen do této neděle: "sen15".

Co se chystá na rok 2020?


Skoro se bojím říci, že bych konečně ráda napsala ten román;), protože už to říkám dva roky a pořád se mi nedaří neměnit děj. Ale on jednou uzraje!;)

Každopádně bych vám v příštím roce ráda nabídla nový web Úžasno, i když ten nebude úplně pro každého. Stejně jako Olívie, jen z jiného důvodu. Chci na něm sdílet své zkušenosti s energiemi, prací s tibetskou mísou, Reiki a dalšími technikami. Proto bude mít svoji vlastní adresu a FB, abych to nemíchala s povídkami. Ne každý se o tato témata zajímá. Ale pokud do této minority patříte, budu ráda, když se přidáte.

A do třetice na léto chystám elektronickou podobu knížek Olívie Úžasné, abyste si povídky mohli vzít s sebou na dovolenou ve čtečce.

Co přijde dalšího? Uvidíme;)

Máte nějaký nápad ohledně Olívie Úžasné? Své téma na povídku? Napište mi na ouzasna(@)gmail.com.

Protože na závěr bych chtěla poděkovat ještě za jeden veliký dar – vás čtenáře. Bez vás by už žádná Olívie Úžasná dávno nebyla. Nikoho by přece nebavilo psát, kdyby jeho povídky nikdo nečetl, nesdílel, neokomentoval... A tak děkuji za každý lajk, smajlíka, povzbuzení! Hodně to pro mě znamená.

Těším se na vaše náměty a moc si přeji, ať se nám všem v roce 2020 plní další úžasné sny a přání.♥






https://www.kurzypsani.cz/p/kurzy-pro-dospele.html


Kam dál?

Žena v mé skříni
Všechno už je jinak...
Počkejte, maminko, já si to zapíšu!
Povídky s tématem vánoc
Dej sem ten mobil!
Logistická rodina
Co v Sama doma nebylo - rozhovor
Já vám to pohlídám
Právo na milence I
Bábovka
Vypadni!
...a už se nevracej!


Nová knížka Olívie Úžasné

NEJČTENĚJŠÍ POVÍDKY NA OUZASNA.CZ